O Tomku

Tomasz Jakubiak jest kucharzem i dziennikarzem kulinarnym.
Wcześniej był szefem kuchni w wielu znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach.

Od wielu lat związany z telewizją śniadaniową („Dzień Dobry TVN”, „Pytanie na śniadanie”), w której promuje proste i zdrowe produkty. 

Merlin monroe                     Pytanie na sniadanie

W 2011 roku został gospodarzem popularnego programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji kuchnia +

W programie, który doczekał się już trzeciej serii odcinków, Tomek przekonuje do korzystania z rodzimych, sezonowych produktów, a także odwiedza
polskich rolników i hodowców.

Jakubiak w sezonie 1 Jakubiak w sezonie 2 Jakubiak w sezonie 3
 Źródło: www.kuchniaplus.pl

 

Tomek jest promotorem zdrowego jedzenia, od 2009 roku z sukcesem współpracuje z NORGE - Norwegian Seafood Export Council (Norweska Rada ds. Eksportu
Ryb i Owoców Morza), ucząc Polaków, jak ważnym elementem jadłospisu są ryby.

Oprócz zdrowego jedzenia, promuje również polskie marki.
W 2010 roku zaczął współpracę z firmą AMICA, prowadząc pokazy „INTEGRA-cje kulinarne”.
Będąc twarzą firmy AMICA, opowiada się za zdrowym stylem życia, stawiając na produkty świeże, polskie i sezonowe. 

 

norge norweski losos         Integracje kulinarne           Amica logo - white on red

 

W październiku 2011 roku w ramach współpracy z telewizją kuchnia +, Tomasz Jakubiak został zaproszony do wzięcia udziału w food film fest 2011

img 3393                     img 4285

 
Z oddaniem angażuje się także w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży. Często bierze udział w pokazach organizowanych w domach dziecka, a także ośrodkach szkolno-wychowawczych. Uczy dzieci i młodzież jak świadomie i smacznie można jeść. w Warszawie, który wspierał merytorycznie, jak również przygotował uroczystą, finałową kolację. Wśród gości kolacji był Nigel Slater – brytyjska gwiazda kulinariów, dziennikarz i krytyk.

 

Z ogromnej wiedzy i doświadczenia Tomka korzysta wiele firm i instytucji, stąd liczne warsztaty kulinarne m.in. dla takich wiodących marek jak Hewlett Packard (HP), Castorama, Kraft Foods czy Wytwórnia Filmów Dokumentalnych i Fabularnych, a także dla SGGW (warsztaty dla intendentek) oraz warsztaty dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jako ekspert jest zapraszany na liczące się w świecie kulinarnym imprezy – ostatnio , jako prelegent, wziął udział w panelu kulinarnym organizowanym przez magazyn MaleMan. Dbał o merytoryczną oraz cateringową stronę panelu.

Sam również doskonali się i podróżuje „za smakami”. W tym celu odwiedził m.in. Sri Lankę i Maderę, a w Rzymie szkolił się pod okiem Nestora Grojewskiego – kucharza gwiazd Hollywood.

Ta witryna korzysta z plików cookie, które są zapisywane na Twoim komputerze. Pliki te są niezbędne przy generowaniu statystyk, oraz automatycznym tłumaczeniu strony. Możesz dobrowolnie edytować ustawienia swojej przeglądrki pod kątem plików cookies.(polityka prywatnoćci) To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information